Strona główna
Komitety
Tematyka
Program
Streszczenia
Wydruk prac
Sesja posterowa
Opłaty
Miejsce obrad
Propozycje noclegów
Rejestracja
Kontakt
PLAKATY
!!! aby objrzeć plakat - kliknij na jego tytuł
P1
OCENA INTERAKCJI ZWIĄZKÓW SELENU ZAWARTYCH W SUPLEMENTACH DIETY Z SUBSTANCJAMI BIOAKTYWNYMI WYBRANYCH SOKÓW OWOCOWYCH
Agata Krawczyk, Agnieszka Synowiec-Wojtarowicz, Wiktoria Polak, Klaudia Kruk, Magdalena Furman, Magdalena Kimsa-Dudek
P2
BADANIA ZMIAN POTENCJAŁU ANTYOKSYDACYJNEGO SUPLEMENTÓW DIETY Z ZIELONĄ HERBATĄ PODCZAS TRAWIENIA IN VITRO
Katarzyna Nasierowska, Justyna Ośko, Małgorzata Grembeck
P3
WYBRANE KORELATY CIŚNIENIA TĘTNICZEGO A POMIARY ANTROPOMETRYCZNE ORAZ STYL ŻYCIA MŁODZIEŻY Z MAŁOPOLSKI
Ewa Błaszczyk-Bębenek, Jaśmina Żwirska
P4
CHARAKTERYSTYKA ŻYWNOŚCI WZBOGACANEJ WITAMINĄ D DOSTĘPNEJ NA RYNKU POLSKIM
Małgorzata Misztal-Szkudlińska, Małgorzata Grembecka
P5
CZY WARZYWA FERMENTOWANE SĄ DOBRYM ŹRÓDŁEM ANTYOKSYDANTÓW?
Eliza Knez, Małgorzata Grembecka
P6
CZYM KARMISZ SWOJE DZIECKO? - ZANIECZYSZCZENIE MIKROPLASTIKIEM PRODUKTÓW DO ŻYWIENIA NIEMOWLĄT
Kornelia Kadac-Czapska, Piotr Kowalczyk, Patrycja Jutrzenka Trzebiatowska, Mikołaj Mazurkiewicz, Mirosław Behrendt, Adriana Zaleska-Medynska, Sebastian Mahlik, Małgorzata Grembecka
P7
PORÓWNANIE SPOSOBU ŻYWIENIA UCZNIÓW W WIEKU 10-17 LAT
Jaśmina Żwirska, Ewa Błaszczyk-Bębenek
P8
ZMIANY W CZĘSTOŚCI PODJADANIA MIĘDZY POSIŁKAMI W CZASIE PANDEMII COVID-19
Paulina Górska, Ilona Górna, Izabela Miechowicz, Juliusz Przysławski
P9
KONIECZNOŚĆ WPROWADZENIA LEGALNEJ DEFINICJI MIKROPLASTIKU - POSTULAT DE LEGE FERENDA
Jakub Czapski, Kornelia Kadac-Czapska, Małgorzata Grembecka
P10
OCENA BIODOSTĘPNOŚCI CYNKU Z KŁĄCZA ZINGIBER OFFICINALE
Monika Kasprzak, Justyna Zagórska, Wojciech Koch
P11
EFFECT OF ZINC AND POLYPHENOLS CO-SUPPLEMENTATION ON URINARY METABOLIC PROFILE IN RATS WITH BREAST CANCER
Jastrzębska, Andrzej Ciechanowiczand Barbara Bobrowska-Korczak
P12
OCENA WIEDZY KONSUMENTÓW NA TEMAT SKŁADU, WŁAŚCIWOŚCI I ZAFAŁSZOWAŃ MIODÓW
Dorota Skrajnowska, Magda Matysek, and Barbara Bobrowska-Korczak
P13
WARTOŚĆ PROZDROWOTNA SUCHODRZEWU JADALNEGO ZALEŻNIE OD PRZYNALEŻNOŚCI DO GATUNKU
Mirosław Krośniak,, Katarzyna Król-Dyrek, Danuta Przybyło-Smyka
P14
OCENA WPŁYWU RODZAJU ZASTOSOWANEJ SUBSTANCJI SŁODZĄCEJ NA KINETYKĘ TWORZENIA PRODUKTÓW REAKCJI MAILLARDA W PIECZYWIE BEZGLUTENOWYM
Maria Różańska, Sylwia Mildner-Szkudlarz
P15
OCENA JAKOŚCI DIETY OSÓB DOROSŁYCH AKTYWNYCH ZAWODOWO PRZY UŻYCIU INDEKSU OGÓLNEJ JAKOŚCI DIETY (DQI)
Ewa Malczyk, Agnieszka Malczyk, Marta Misiarz, Anna Kwapisz
P16
WPŁYW OBRÓBKI TERMICZNEJ NA ZAWARTOŚĆ CIAŁ CZYNNYCH I POTENCJAŁ ANTYOKSYDACYJNY KŁĄCZA CURCUMA LONGA
Justyna Zagórska, Monika Kasprzak, Wojciech Koch
P17
WPŁYW REKLAMY I ŚRODKÓW MASOWEGO PRZEKAZU NA WYBÓR PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH W GRUPIE DOROSŁYCH KOBIET I MĘŻCZYZN
Celina Szulc, Ilona Górna, Magdalena Kowalówka, Grzegorz Kosewski, Juliusz Przysławski
P18
EDUKACJA ŻYWIENIOWA RODZICÓW A ZDROWIE ICH DZIECI
Dagmara Woźniak, Michalina Banaszak, Sylwia Drzymała, Małgorzata Dobrzyńska, Sławomira Drzymała-Czyż
P19
ŻYWIENIOWE ŹRÓDŁA SELENU W PROFILAKTYCE CHORÓB NOWOTWOROWYCH
Małgorzata Dobrzyńska, Sławomira Drzymała-Czyż, Dagmara Woźniak, Sylwia Drzymała, Anna Morawska, Juliusz Przysławski
P20
ZAWARTOŚĆ ŻELAZA, SELENU, MAGNEZU I CYNKU W ORGANIZMACH DZIECI ZE SPEKTRUM AUTYZMU - ANALIZA NAJNOWSZYCH BADAŃ
Kaczmarek Katarzyna, Rzymski Piotr, Drzymała-Czyż Sławomira
P21
OCENA SPOSOBU ŻYWIENIA DZIECI W ŻŁOBKU NA PODSTAWIE JADŁOSPISÓW DEKADOWYCH
Marta Misiarz, Brygida Hajnrych, Ewa Malczyk
P22
„OD TALERZA DO LEKU” – BADANIE POZIOMU WIEDZY NA TEMAT INTERAKCJI LEKÓW Z ŻYWNOŚCIĄ
Michalina Banaszak, Izabela Bolesławska, Joanna Flis, Gabriela Brzozowska, Magdalena Kowalówka, Ilona Górna
P23
OCENA INTERAKCJI BAJKALINY ZAWARTEJ W SUPLEMENTACH DIETY Z SUBSTANCJAMI BIOAKTYWNYMI W NAPARACH HERBATY
Agnieszka Synowiec-Wojtarowicz, Agata Krawczyk, Katarzyna Broś, Alicja Dębowska, Klaudia Fulneczek, Magdalena Kimsa-Dudek
P24
DIETY ROŚLINNE KLUCZEM DO WALKI Z INSULINOOPORNOŚCIĄ: PRZEGLĄD ALTERNATYWNYCH STRATEGII LECZENIA
Michalina Banaszak, Ilona Górna, Juliusz Przysławski, Sławomira Drzymała-Czyż
P25
CZY ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA PRZEZNACZONA DO SPOŻYCIA PRZEZ DZIECI W WIEKU 0,5-3 LAT JEST W MNIEJSZYM STOPNIU ZANIECZYSZCZONA PIERWIASTKAMI TOKSYCZNYMI W PORÓWNANIU DO ŻYWNOŚCI TRADYCYJNEJ?
Żmudzińska A.*, Puścion-Jakubik A., Socha K.
P26
POLIMORFIZM GENU LCT (-13910 C>T) JAKO MARKER MOLEKULARNEGO STANU ZAOPATRZENIA ORGANIZMU W WITAMINĘ D I WAPŃ U MŁODYCH DOROSŁYCH
Magdalena Kowalówka, Grzegorz Kosewski, Daniel Lipiński, Anna Morawska, Juliusz Przysławski
P27
OCENA ZDOLNOŚCI PRZECIWUTLENIAJĄCYCH ORAZ PRZECIWZAPALNYCH EKSTRAKTÓW Z GORZKIEGO MELONA
Ewelina Król, David D. Kitts, Artur Szwengiel
P28
WPŁYW SUPLEMENTACJI OLEJEM Z WIESIOŁKA NA PARAMETRY BIOCHEMICZNE PACJENTÓW LECZONYCH IZOTRETYNOINĄ Z POWODU TRĄDZIKU POSPOLITEGO
Agnieszka Kaźmierska, Izabela Bolesławska, Paweł Jagielski, Adriana Polańska, Aleksandra Danczak-Pazdrowska, Grzegorz Kosewski, Anna Morawska, Zygmunt Adamski and Juliusz Przysławski
P29
WPŁYW FERMENTOWANYCH PRODUKTÓW MLECZNYCH NA SKŁAD MIKROFLORY JELITOWEJ
Adam Okoniewski, Małgorzata Dobrzyńska, Paulina Kusyk, Juliusz Przysławski, Sławomira Drzymała-Czyż
aktualizacja: 2023-06-19