W imieniu Komitetu Organizacyjnego, mamy zaszczyt zaprosić Państwa do udziału w XXIX Sympozjum Bromatologicznym - Żywność i żywienie a zdrowie człowieka - aspekty epidemiologiczne i kliniczne, które odbędzie się w dniach 20-21 czerwca 2023 roku w Poznaniu.
Poprzednie spotkanie – zorganizowane w roku 2019 odbywało się pod hasłem „Żywność i żywienie w profilaktyce i leczeniu chorób dietozależnych”. Było to ostatnie z naszych spotkań zorganizowane na tradycyjnych zasadach „face to face”. Po obostrzeniach wymuszonych przez stan epidemii chcielibyśmy powrócić do tradycyjnej formy konferencji i zaproponować Państwu udział w posiedzeniu naukowym, którego myślą przewodnią byłaby wiedza o żywności i żywieniu jako element strategii walki w obliczu zagrożeń związanych z postępem cywilizacyjnym.
W ramach naszego sympozjum oprócz sesji plenarnych proponujemy sesję warsztatową skierowaną do dietetyków, specjalistów ds. żywienia, lekarzy i wszystkich zainteresowanych praktycznym wykorzystaniem wiedzy dotyczącej żywności, żywienia i dietetyki.
Oczywiście - jak zawsze nasze sympozja bromatologiczne mają charakter interdyscyplinarny, a zatem tematyka będzie obejmować szeroko pojętą problematyką roli żywności i żywienia w zachowaniu zdrowia społeczeństwa.
Liczymy na zainteresowanie Państwa powyższym Sympozjum.
Jeszcze raz gorąco zapraszamy.
W imieniu Komitetu Organizacyjnego
Dr hab. n. med. Sławomira Drzymała-Czyż